Rekisteriseloste

Tämä rekisteriseloste, missä kerrotaan Aakkoset Oy:n asiakasrekisterin hallinnasta ja sen käytöstä. Asiakasrekisteri on Aakkoset Oy:n omaisuutta eikä sitä luovuteta kolmansille osapuolille. Kaikki asiakastiedot ovat luottamuksellisia.

Rekisterinpitäjä

Teksti- ja kuvapalvelu Aakkoset Oy
Ratamotie 42
90800 OULU
Y-tunnus: 0981953-0
asiakaspalvelu@aakkoset.fi

Rekisterin käyttötarkoitus

Asiakasrekisteriä käyttää ainoastaan Aakkoset Oy:n työntekijät asiakkuuksien hoitamiseen. Kaikki rekisteriä käyttävät henkilöt on koulutettu rekisterin käyttöön, ja he kirjautuvat hallintaohjelmaan käyttäjänimellä ja salasanalla. Vastuuhenkilö on Sakke Gustafsson.

Aakkoset Oy -asiakkaat ylläpitävät omia yhteystietoja verkkosivujen www.aakkoset.fi:n kautta tai muuten asioimalla asiakaspalvelun kanssa. Aakkoset.fi- sivuston maksutapahtuma on SSL-suojattu ja maksaminen tapahtuu checkout.fi palvelun kautta. Palvelu on maksulaitoslain siirtymäsäännöksen nojalla merkitty Finanssivalvonnan ylläpitämään maksulaitosrekisteriin. Palvelu on Checkout Finland Oy:n (y-tunnus 2196606-6) ylläpitämä palvelu ja Checkout Finland Oy on OPn omistuksessa. Henkilötietoja käsitellään laskutukseen ja maksujen perintään, markkinointiin, asiakassuhteen hoitamiseen ja kehittämiseen liittyen sekä tilastollisiin tarkoituksiin. Suoramarkkinointiin tietoja käytetään vain voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti. Asiakkaalla on oikeus kieltää tietojen käyttäminen suoramarkkinointiin ilmoittamalla siitä Aakkoset Oy:lle.

Rekisterin sisältämät tiedot

Kerättävät tiedot ovat nimi, syntymäaika, osoite, puhelinnumero, suoramarkkinointilupa ja sähköpostiosoite. Lisäksi asiakasrekisteriin voidaan tallentaa tarkentavia tietoja, jotka parantavat asiakkuuden hoitoa ja hallintaa, kuten ostohistoria.

Rekisterin tietolähteet

Rekisteriin kerätään tilastotietoja tuotetilauksien ja kilpailuihin osallistumisen yhteydessä.

Tietojen luovuttaminen

Aakkoset Oy voi luovuttaa asiakastietoja voimassaolevan lainsäädännön sallimissa ja velvoittamissa rajoissa.

Rekisterin suojauksen periaate

Rekisterinpitäjän tietojärjestelmä ja tiedostot on suojattu yritystoiminnassa normaalisti käytössä olevilla teknisillä suojausmenetelmillä. Rekisterin käyttöoikeus edellyttää henkilökohtaista käyttäjätunnusta ja salasanaa, jotka myönnetään vain rekisterinpitäjän henkilökuntaan kuuluvalle, jonka asemaan ja tehtäviin mainittu käyttöoikeus liittyy.

Tietojen tarkastus, korjaus ja käytön rajoittaminen

Jokainen asiakas voi tarkastaa, korjata tai rajoittaa omien tietojen käyttöä kirjautumalla osoitteessa www.aakkoset.fi. Muita tarkastuskeinoja on lähettää postitse rekisteriotepyyntö, jonka liitteenä tulee olla kuvallinen henkilötodistus. Sähköpostilla ja puhelimitse voidaan korjata rekisterissä olevia tietoja tai rajoittaa niiden käyttöä.